Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

De leukste activiteiten op de Waddeneilanden: Gaaf filmpje!

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 13 april 2017 — 4 minuten lezen
De leukste activiteiten op de Waddeneilanden: Gaaf filmpje!

De Waddeneilanden zijn heerlijk om even helemaal uit te waaien en te genieten van rust, de zee en de duinen. Maar wist je dat je er ook héle leuke activiteiten kunt doen?

Vanuit je vakantiehuis, appartement of bungalowpark kun je zó deelnemen hele diverse activiteiten voor jong en oud. Het onderstaande filmpje toont dit op een mooie manier. Op de Parkvakanties-redactie krijgen wij in ieder geval spontaan zin om één van deze toffe activiteiten te gaan doen na het zien van de beelden. Ben jij er klaar voor?

Op naar de Waddeneilanden

Vanuit Friesland vaar je per boot binnen no time naar Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog. Texel bereik je eenvoudig via Den Helder. Enkele keren per jaar kan je zelfs van het ene naar het andere eiland ‘Wadhoppen’. Dit is geheel afhankelijk van getij en stromingen. Ga de mogelijkheden hieromtrent zorgvuldig van tevoren na.

De Waddeneilanden staan bekend om de wisseling van eb en vloed, die elke zes uur plaatsvindt. Dit natuurlijke verschijnsel zorgt ervoor dat het landschap continu verandert tussen stelsels van geulen en drooggevallen zandplaten. Het maakt het gebied een erkend biologisch ecosysteem waar veel zeldzame plant- en diersoorten hun thuisbasis hebben. Het levert bovendien prachtige plaatjes op! De Wadden zijn natuurlijk ook niet voor niets verkozen tot mooiste natuurgebied van Nederland.

Een bezoek aan één van de Waddeneilanden is voor iedereen fijn. De rustieke sfeer van zowel de zee als het uitgestrekte duinlandschap brengen je helemaal tot jezelf en doen de drukte van het vaste land even helemaal vergeten.

Makkelijk het eiland rond

De veelzijdige natuur en het leven op de eilanden ontdek je eenvoudig te voet of per fiets. Gaaf hiken doe je in Nationaal Park Schiermonnikoog dat met 72 vierkante kilometer bijna het hele gelijknamige eiland beslaat.

De vuurtoren van Vlieland

De vuurtoren van Vlieland

Op Vlieland en Terschelling loop je door bloeiende paarse heidevelden waar donkerrode cranberry’s groeien. Vergeet niet om dit verrukkelijke biologisch ‘waddengoud’ te proeven (bijvoorbeeld in de vorm van een cheesecake). De smaak is betoverend.

Ook de andere eilanden bieden unieke to-do’s en fiets- en wandelroutes aan. Pik onderweg een gezellig terrasje mee in één van de vele pittoreske dorpen en daag je beenspieren uit tijdens het beklimmen van een vuurtoren. Boven word je getrakteerd op een geweldig uitzicht.

Actief, ook met kids!

Leer de kunst van het boogschieten op één van de vele stranden of oefen in ditzelfde zand je golfswing en sla een balletje. Zoek je meer actie? Laat je dan sturen door de wind en roetsj over het strand met een blokart. Of trotseer de golven van de Noordzee in een rubber raft-boot!

Alle activiteiten zijn goed te ondernemen met kinderen. Waar nodig wordt een expeditie aangepast aan de capaciteiten van de kleinsten. Zo ontdek je samen in alle veiligheid de leerzame lessen die de natuur te bieden heeft. Ook het Natuur- en Wrakkenmuseum op Terschelling is het bezoeken waard!

Wadlopen, uniek in zijn soort

Verblijf je op de Wadden, dan mag de meest uitzonderlijke bezigheid die het gebied te bieden heeft niet ontbreken: Wadlopen. Een idyllische, doch niet te onderschatten activiteit in het hart van de mooie natuur van de Waddenzee. Het tij keert en de ondergrond zuigt je schoenen in de grond.

Wadlopen

Wadlopen

Een sportieve aangelegenheid die gadegeslagen wordt door luierende zeehonden en wegduikende krabben. Deze verscheidenheid aan flora en fauna ontdekken onder het genot van de zilte smaak van zeekraal en de geur van het wad, wie wil dat nou niet?

Vakantieparken op de Wadden

Overnachten in een leuk vakantiepark met het geruis van de zee op de achtergrond? Dat kan! Er zijn op ieder Waddeneiland wel één of meerdere parken waar je uitstekend kunt verblijven. De bungalowparken variëren van kleinschalig tot uitgebreid en zijn voorzien van vele faciliteiten. Hieronder onze favoriete parken per eiland!

Landal Sluftervallei (Texel) — Een prachtig en vooral erg kindvriendelijk park van Landal aan de noordkant van het eiland Texel.

Landal Vlieduyn (Vlieland) — Fijne apartementen midden in de duinen en op nog geen 200 meter van het strand.

Landal Schuttersbos (Terschelling) — Gezellig park met fijne rietgedekte bungalows. Een ideale uitvalsbasis op het mooie eiland Terschelling.

Vakantiepark Boomhiemke (Ameland) — Top park op Ameland! Schitterend gelegen bij de duinen, het strand en de vuurtoren. Fijne huisjes en goede faciliteiten.

Landal Vitamaris (Schiermonnikoog) — Even maximaal ontspannen? Landal Vitamaris is the place to be! Overnachten doe je in comfortabele appartementen en na een rustgevende strandwandeling kun je je even helemaal laten verwennen in de wellnessruimte, sauna of het zwembad.

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter Google+
Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties